Koffein

Gyeongchu 3/5

>> előző rész| >> Gyeongchu legelső rész | >> bevezetés A Gyeongchu epizódok egy készülő regény részletei, amely szerelemről, zenről, spiritualitásról, a hétköznapi, spirituális érdeklődésű ember kérdéseiről, kétségeiről és csalódásairól, és a rákról szól. Az útról (legyen az kis út vagy nagy, lényegében mindegy), amelyen a megvilágosodást keresve talált csodákra, fényre és egy kicsit halálra… Tovább »

A gyertyáktól a kávéig

Mindig hideg van nálad. Hiába van rajtam dupla pulcsi és hiába jelez a termosztát huszonegy fokot, tulajdonképpen valamim mindig fázik. Kivéve, amikor felébredek melletted. Olyankor meleg van – jaj, azt nagyon szeretem! Amikor egy tökéletes hőmérsékletű szobában az ideálisan alig-illatos, puha textil megérinti, betakarja, mozgásra végig-végigsimítja a bőrömet, a karomat, a vállaimat… ilyenkor azt érzem,… Tovább »

Elmentél

Csendben potyognak a könnyeim, ahogy magamban megnyugszom a gondolatban, hogy vége van. Óvatosan felrémlik, ahogy a sötét hálóba lépve mögém telepszel az ágyon, megérintve vállamat – békét akarsz, és én nem tudok békét engedni még, mert még szorul a szív és potyog a könny, és valahogy még akarok kicsit haragudni hogy lásd, ezt nem szabad!… Tovább »

Gyeongchu: Egymás felé (3/3)

>> előző rész| >> Gyeongchu legelső rész | >> bevezetés A Gyeongchu epizódok egy készülő regény részletei, szép sorjában: szerelemről, zenről, spiritualitásról, a hétköznapi, spirituális érdeklődésű ember kérdéseiről, kétségeiről és csalódásairól, és a rákról. Az útról szól (legyen az kis út vagy nagy, lényegében mindegy), amelyen a megvilágosodást keresve talált csodákra, fényre és egy kicsit… Tovább »

Hogy mondják orvosul az egy estés kalandorokat?

A kép csak illusztráció, és nem tartalmaz utalást semmiféle konkrét, létező személyre. A kisördög bárminemű hasonlósága a valósághoz, valódi személyhez, kizárólag csak a véletlen műve lehet! *** Tetszett ez a bejegyzés? Ide kattintva a Facebook-on is követheted a Koffein blogot!             *** Tetszett ez a bejegyzés? Olvasd el a következőt… Tovább »

GYIK: Mit tegyek a barátnőm problémamentes üzemeltetéséért?

Bi- és ba-nális párkapcsolati kezelési útmutató férfiaknak – csak hogy végre értsük egymást! Az ön által beszerzett készülék egy örömforrás és támogató társ funkcióra beállított érző lény, amelynek rendeltetésszerű használatán keresztül élvezheti annak számos pótolhatatlan és egyedi élmény, szépség és boldogság fícsörét, ám a hibás használat egyenként teszi ezeket a funkciókat elérhetetlenné, és az funkcióvesztést… Tovább »

Duplakávé Pán Péterrel (Nyílnak-e még a megcsonkolt virágok? #6)

>> előző rész | >> legelső rész Emlékeztek arra, amikor Gandalf elmagyarázta Frodónak, hogy Gollam egyszerre imádja és gyűlöli a gyűrűt? Imádja, mert a gyűrű, a hatalom gyűrűje az olyan, hogy imádni kell, megbabonázza az embert – adott esetben a hobbitot. Vízit. De mindegy. Szmeagol elmebeteg ragaszkodásának tárgya nem csupán azt a varázslatos vonzást jelentette,… Tovább »

Csak mondom…

Nem célzásképp, csak azért, hogy a férfiak se maradjanak ki a kávé egészségügyi előnyeit taglaló sorozatból! További cikkek a kávé egészségügyi előnyei témában: >> A kávézás 18 legfontosabb egészségügyi előnye >> 5 dolog, amit biztosan nem tudtál a reggeli kávédról *** Tetszett ez a bejegyzés? Ide kattintva a Facebook-on is követheted a Koffein blogot!  … Tovább »

Gyeongchu: Hegyi november (2/9)

>> előző rész| >> Gyeongchu legelső rész | >> bevezetés A Gyeongchu epizódok egy készülő regény részletei, szép sorjában: szerelemről, zenről, spiritualitásról, a hétköznapi, spirituális érdeklődésű ember kérdéseiről, kétségeiről és csalódásairól, és a rákról. Az útról szól (legyen az kis út vagy nagy, lényegében mindegy), amelyen a megvilágosodást keresve talált csodákra, fényre és egy kicsit… Tovább »

Pihentetem szívemet az úton

Igen, hát az úgy volt, hogy egy januári reggelen – nevezetesen 2015. január 4-én – arra ébredtem, hogy fáradt vagyok és rossz kedvem van. Mellettem a kedvesem, előző nap egy jól sikerült mensás buli, tehát elvileg mindennek a legnagyobb rendben kéne lennie, és mégis… Valahogy valami nem jó! Teltek-múltak a napok, a kedvesem hamarosan elment,… Tovább »

13 Valentin-napi szívesség kávéból

Még mielőtt félreértené valaki: nem, semmiféle szív-érrendszeri vonatkozása nincs ennek a mai posztnak, hacsak nem az, hogy a szerelem – sok egyéb jótékony hatása mellett – azok megbetegedései ellen is megvéd, már ha éppen jól megy, nyilván… Ha nem megy jól, akkor meg elvezet szépen azokhoz, de a múgy is, a szerelem sok mindenért okolható… Tovább »

Gyeongchu 2. rész: Ki vagy te?

“Neki mondta ugyanezt a mondatot egy fiú, aki pontosan annak akarta látni, ami volt…” >> előző rész | >> Gyeongchu legelső rész | >> bevezetés A Gyeongchu epizódok egy készülő regény részletei: szerelemről, zenről, spiritualitásról, a hétköznapi, spirituális érdeklődésű ember kérdéseiről, kétségeiről és csalódásairól, és a rákról. Az útról szól, (legyen az kis út vagy, nagy, lényegében… Tovább »

Újratelepítés nőknek

Napok óta azon filózok, hogy be merjem-e vállalni ezt a cikket, rendelkezem-e hozzá kellő tapasztalattal, szakértelemmel és bátorsággal, vagy inkább hagyjam meg az orvosi portáloknak az okoskodást. Végül úgy döntöttem, nekiállok: lássuk, mit lehet kihozni belőle! Mint a cím is elárulja, ez a cikk most határozottan nőknek szól, ezért kérem, hogy a gyengébb idegzetű férfiak… Tovább »

Meztelen vagy esztelen?

“Aki elkezd egy önvédelmi játszmát, az tulajdonképpen csírájában öli meg a szerelmet. Minden szerelem afféle nagyon-akarással kezdődik Ebben különbözik más emberi kapcsolatoktól – ez egyszerre szépsége és hátránya is a szerelemnek: sarkall a kapcsolatteremtésre, de félelmet is szül és bizonytalanságra vezet. A vonzalom azt hiszem, éppen a bizalom kialakulásával teljesedik ki vágyból szerelemmé. A követelő… Tovább »

Egyszer láttam egy szerelmes férfit…

Tegnap láttam egy szerelmes férfit. Régen láttam már igazán szerelmes férfit. Utoljára talán olyan öt éve, vagy hat, ami – figyelembe véve, hogy mindösszesen 31 éves vagyok – nem túl jó statisztika a szerelmes férfiak gyakoriságára nézve, hiszen ez összesen hat találkozásról biztosít életem hátralévő részére (már ha feltételezzük, hogy az átlagéletkorra vonatkozó statisztikák igazak)…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!