Koffein

Amikor a munkakereső mond egy ajánlatra nemet

Egy modern munkavállaló, vagy akár egy alvállalkozó már nem alásszolgája másoknak, aki pénzért megtesz bármit, hanem tudja azt, hogy ő értékteremtő tevékenységet folytat, amelyre a megrendelőnek szüksége van, és ezért őt megfizeti. Éppen ezért érdemes odafigyelni már az interjúk és a tárgyalások időszakában, hogy kivel állunk szemben, és időben nemet mondani, így elkerülhető a stressz,… Tovább »

Védd magad! – az önérvényesítés és a szeretet

Sokat emlegetett téma manapság az asszertivitás (önérvényesítés) képessége, általában kívánatos, üdvös és fontos viselkedésformaként emlegetik, ám mostanában átértékelni voltam kénytelen az eddig “önérvényesítésnek” vélt viselkedésemet. Ennek a bejegyzésnek a 2. részében  felvállalok egy 60 napos kihívást a szeretet és az önérvényesítés nevében Ha valaki az önérvényesítés kérdésével, mint pszichológiai jelenséggel, szeretne foglalkozni akkor azt fogja… Tovább »

Ősbizalom

Szeretnék jobban megbízni az emberekben. És az életben is, meg a sorsomban és az útban, de leginkább bennetek, embertársaimban. Azt figyeltem meg, főleg Hollandiában, de volt főnököm is ilyenféle (megjegyzem: holland) hogy vannak emberek, akik nem kritizálják állandóan mások tetteit, és nem arról szól az életük, hogy azt figyelik, hogy minden rendben megy-e. Nem azzal… Tovább »

GYIK: Mit tegyek a barátnőm problémamentes üzemeltetéséért?

Bi- és ba-nális párkapcsolati kezelési útmutató férfiaknak – csak hogy végre értsük egymást! Az ön által beszerzett készülék egy örömforrás és támogató társ funkcióra beállított érző lény, amelynek rendeltetésszerű használatán keresztül élvezheti annak számos pótolhatatlan és egyedi élmény, szépség és boldogság fícsörét, ám a hibás használat egyenként teszi ezeket a funkciókat elérhetetlenné, és az funkcióvesztést… Tovább »

5 megdönthetetlen érv a munkahelyi kávészünet mellett

A legtöbb irodai környezetben a vezetőség nem nézi jó szemmel a kávészüneten lébecoló beosztottak látszólag informális tevékenységét. Úgy gondolják, hogy a munkaidőt a kollégáknak inkább munkával kellene tölteniük teakonyhai cseverészés helyett, nem is beszélve a mosogatásról, mint konfliktusok örök potenciális forrásáról, és a pletykálkodásról, amely az íróasztal mögül felállva óhatatlanul is azonnal belopózik a főnök… Tovább »

Mi a legmélyebb vágyad?

Sokan vágyunk sokfélére és sokszor, és még akkor is vágyunk, amikor éppen teljesült egy vágyunk – ha más nem arra, hogy a beteljesülés pillanata örökké tartson, vagy legalábbis tartós legyen, esetleg megismétlődjön… a jótól való el nem szakadás vágya, a ragaszkodás hozzá! Apró pillanatai ezek a vágyakozásnak, eltöltjük és kitöltjük velük egész életünket, s minden… Tovább »

Duplakávé Pán Péterrel (Nyílnak-e még a megcsonkolt virágok? #6)

>> előző rész | >> legelső rész Emlékeztek arra, amikor Gandalf elmagyarázta Frodónak, hogy Gollam egyszerre imádja és gyűlöli a gyűrűt? Imádja, mert a gyűrű, a hatalom gyűrűje az olyan, hogy imádni kell, megbabonázza az embert – adott esetben a hobbitot. Vízit. De mindegy. Szmeagol elmebeteg ragaszkodásának tárgya nem csupán azt a varázslatos vonzást jelentette,… Tovább »

Emberségeinkkel az irodai teakonyhában

Jó reggelt, kedvesek! Képzeljétek, a tegnapi lámpalázas cikkem bizony megérdemelte az Nők Lapja Cafe címoldalát, ezért arra gondoltam, hogy a ma reggeli dózist onnan veszem ki nektek…     Ide kattintva a Facebook-on is követheted a Koffein blogot!         *** Tetszett ez a bejegyzés? Olvasd el a következőt is! Ha szeretnéd, a… Tovább »

Mitől vagyunk lámpalázasak? 3. rész

Korábbi lámpalázas cikkeimben elsősorban azokhoz szóltam, akiknek akármilyen okból is, de eddig nem sikerült megküzdeniük a lámpalázzal: nyertünk egy kis időt a nyilvános szereplés elkerülésével, írtam arról, hogy szerintem mi rejlik a lámpaláz mögött, az első számú olyan félelmünkről, amely lámpalázat okozhat, vagyis a meg-nem értettségtől, félreértettségtől, és az ebből fakadó kritikáktól, “megítéltetéstől” való félelemről…. Tovább »

Mi rejlik a lámpaláz mögött?

Avagy ezt gondolom én most a lámpalázról… Az előző lámpalázas cikkemben, amelynek a címe Mitől vagyunk lámpalázasak? volt, arról írtam, hogy vajon milyen érzés is a lámpaláz, és vajon mit tehetnek első körben önmagukért azok, akik – bár sok mindennel próbálkoztak eddig – még nem tudják kezelni azokat a helyzeteket, amelyekben nyilvánosság előtt megjelenni, felszólalni,… Tovább »

Mitől vagyunk lámpalázasak?

Avagy ezt gondolom én most a lámpalázról “…torkomban dobog a szívem, kiver a víz, s ültömben is remegnek a térdeim, elborul az agyam, és nem tudom többé pontosan azt mondani, kifejezni, amit szeretnék, mert a mondat közepére már el is felejtem a szavak listáját, amelyeket akkora esetleg már beletettem a mondatba, és csodálkoznék, ha legalább… Tovább »

Miért nem jó haragudni?

A válasz elsőre triviálisnak tűnik, hiszen haragudni nyilvánvalóan azért nem jó, mert rossz érzés: összeszorul a szívünk, vagy épp hevesebben dobog, mindenféle gyilkos és romboló ösztönök uralják el gondolatainkat, úgymond elborul az agyunk, idővel megfájdul a váll, stressztüneteket okoz, talán éppen begyullad a vese… ki épp hogyan szomatizál, de ami biztos: aki haragszik, szenved, mint… Tovább »

A vér szava

Általában nem vagyok oda a babákért. Illetve hát a babákkal semmi bajom, inkább az anyukákért nem vagyok oda, mert nyomaszt a rajongás, amit várnak tőlem gyermekek iránt. Meg lelkesedést is, meg érdeklődést… A babák bizonyára többnyire jó fejek, meg cukik, szépek, okosak és illatosak, csak hát mégis csak idegen emberek, nem állhatok neki csak úgy,… Tovább »

Egy marketinges lány esete a pszinaptikus ősbizalommal

Igen, ez a cím nem jelent semmit. Úgy ahogy van értelmetlen baromság. Vagy mégsem? Pontosan egy évvel ezelőtt egy, a felmondási idejét töltő marketingesként dologtalanul vártam jóváhagyásra az irodai székemben, hogy ne félbehagyva, hanem utódaimat, sokrétű feladataimat megöröklő munkatársaimat megfelelően kiképezve, és úgy amúgy dolgomat végezve hagyhassam el a terepet. Fogalmam sem volt, mihez fogok… Tovább »

Jóság barna lötty borítással

Jajj-jajj, képzeljétek, szombaton benne lesz a képem a “népszabóban” (Dallos Csaba hívja így, akinek szép, új és hosszúcsövű a kamerája, amelyet tegnap használt először, velem, és mondtam, hogy feltétlenül megemlegetem itt, hogy én voltam neki az első, és a népszabós képen természetesen a kis megrontott Dendi is rajta van, tisztaságához méltó teljesen pucéran),  mert a… Tovább »

Néha napok

Nincs baj amúgy az emberrel, hiszen csak akkor aljasodik le, csak akkor gonosz, ha retteg vagy megteheti. Az emberek nem szeretnek olvasni a gonoszról. Az emberek nem szeretik azokat a nem felemelő történeteket, amely ahelyett, hogy szomorúságával vagy fényével tisztítaná hétköznapokban megkopó de ünneplésért sóvárgó lelküket, mert az emberek reményt akarnak. És nem, az emberek… Tovább »

Mit lát a képen?

Rorschach-teszt Koffein módra Jó reggelt, kedvesek!     *** Tetszett ez a bejegyzés? Olvasd el a következőt is! Ha szeretnéd, a Facebook-on is követheted a Koffein blogot! Koffein Volna kedved velem jógázni? Próbáld ki a Plus size jóga videókurzusomat!... Tovább »

Az éberség és az itt és most

A Minden Ok szervezésében  első alkalommal elérhető Újra Nő! program létrehozásának a célja egy olyan háromnapos testi-lelki gyógyítóprogram összeállítása volt a nőgyógyászati daganatokban érintett gyógyulók és gyógyultak számára, amelynek során találkozhatnak testük és lelkük női oldalát jelentő részeivel,  elbúcsúzhatnak veszteségeiktől és  békét köthetnek új testükkel és új életükkel,  felfedezve a tapasztalataikban, a betegségüknek köszönhetően a… Tovább »

“Nem közösségi magatartás” vagy csak másság?

“A nők egymás között csodálatosak, különösen akkor, ha a mindannyiuk által vallott legfontosabb közös érték az együttérző támogatás és a szeretet.” Ismerek egy fickót, akinek komolyan mondom, ez a “nem közösségi magatartás” duma a vesszőparipája. Szerinte például nem közösségi magatartás a hegyen diószedés közben énekelni – kérdezem én, mégis mi a jó eget csináltak elődeink… Tovább »

Éviránytű 2015-re

Nem is tudom, mit mondjak… pontosan egy éve, hogy nekiálltam és kitöltöttem a YearCompass évrendező munkafüzetét, és azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy 2014-ben fenekestül felfordult az életem, de a legkevésbé sem úgy, ahogy azt a munkafüzetben elterveztem. Emelkedett hangulatban írtam, tele reménnyel és életörömmel: éppen akkor álltam fel a betegségemből, amikor elkészült. Csodára terveztem az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!