Koffein

Túllépni az ítéleteken

Amikor belépsz egy ajtón, egy csomó emberrel fogsz találkozni, mindenféle első benyomást teszel rájuk, és az arcukra pillantva talán látni fogod ennek az első benyomásnak a jeleit. Amikor belépsz egy ajtón egy csomó ember fog rólad egy csomó dolgot gondolni, és meglehet, hogy ezeknek tetemes része negatív gondolat, ítéletek, amelyekkel már számtalanszor találkoztál, és mindig… Tovább »

Találd meg a saját boldog életedet!

Korábbi cikkemben (Tedd amit akarsz!) már beszéltem egy produktivitás blogról, amelyet a saját tanulmányai és fiatal korát meghazudtoló tapasztalatai alapján hozott létre Zalaba Krisztián. Krisztián gyakran beszél egyfajta jövőképről, amelyet ő Vision-nek nevez, amely segítséget jelent annak a döntésnek a meghozatalában, hogy mire fordítsuk az időnket. De vajon mi lehet egy ilyen jövőkép, vision tartalma?… Tovább »

Túlgondolkodás helyett

…tejhab – mert nagy kár volna túlgondolni a világot 🙂 *** Tetszett ez a bejegyzés? Ide kattintva a Facebook-on is követheted a Koffein blogot! *** Tetszett ez a bejegyzés? Olvasd el a következőt is! Ha szeretnéd, a Facebook-on is követheted a Koffein blogot! Koffein Volna kedved velem jógázni? Próbáld ki a Plus size jóga videókurzusomat!... Tovább »

Mennyire nehéz leszokni a kávéról?

Leszoktam a kávéról… ez nem jelenti azt, hogy mostantól tein lesz a blog neve (ami amúgy egy másik élénkítőszer, amely leginkább a teában érhető el)! Feltett szándékom ugyanis, hogy ennek ellenére éber maradok, és a blog nevét természetes és mélyen emberi hipokrita életérzéssel a szívemben megtartom.   Ez azért van, mert Janó szerint (aki nem… Tovább »

Tedd, amit akarsz!

Nem, ez a cím nem egy Végtelen történet idézet. Lehetne ugyan könyvajánló, és mint olyan – a Momo-val (szintén Michael Ende) egyetemben – igen értékes és támogató olvasmánya lenne az írásomnak, merthogy a Momo meg az időrablásról szól. (Amúgy vicces, hogy éppen egy Ende nevű fickó ír könyvet végtelen történet címen…). Ez az írás igazából… Tovább »

Magyar Uram, irgalmazz! Halmozottan bevándorló vagyok!

Engem nem érdekel a politika. Tulajdonképpen sohasem politizálok, és híreket is csak véletlenszerűen sodor hozzám a szél, de ezúttal kiverte a biztosítékot a magyar helyzet, ezért hallatom a hangomat. S hogy mit szeretnék mondani? Magyarnak születtem, magyar családban, de már az édesapám is bevándorló volt. Nem, nem volt ő menekült, csak egy hajdani nagyobb becsű… Tovább »

Mi a legmélyebb vágyad?

Sokan vágyunk sokfélére és sokszor, és még akkor is vágyunk, amikor éppen teljesült egy vágyunk – ha más nem arra, hogy a beteljesülés pillanata örökké tartson, vagy legalábbis tartós legyen, esetleg megismétlődjön… a jótól való el nem szakadás vágya, a ragaszkodás hozzá! Apró pillanatai ezek a vágyakozásnak, eltöltjük és kitöltjük velük egész életünket, s minden… Tovább »

Ébredező dózis: Reggel körömmel

Visszatérésem örömére egybizonyára mindannyiunkat érintő, és mindannyiunk számára nehéz kérdésről szeretnék együttérzőn nyilatkozni, miközben gondosan hátat fordítok a konyhának, ami pechemre amerikai, így esélyem sincs a nappaliba menekülni a kegyetlenül rám vicsorgó múltbéli tetteim és mulasztásaim elől. Jó reggelt, Kedvesek!   *** Tetszett ez a bejegyzés? Ide kattintva a Facebook-on is követheted a Koffein blogot!… Tovább »

Dicsérni, dicsérni, dicsérni!

Számomra ez volt a hónap tanítása, Kedvesek, és ezzel kívánok ma jó reggelt! És ne feledjétek: dicsérni, dicsérni, dicsérni! *** Tetszett ez a bejegyzés? Ide kattintva a Facebook-on is követheted a Koffein blogot!       *** Tetszett ez a bejegyzés? Olvasd el a következőt is! Ha szeretnéd, a Facebook-on is követheted a Koffein blogot!… Tovább »

Nyílnak-e még a megcsonkolt virágok? #2

>> előző rész | Megérkeztem néhány napja Hollandiába, és ahogy az már az érkezésemkor lenni szokott, épp nem esett az eső. Mindig ezzel csiklandoz a holland időjárás: úgy tesz, mintha örülne nekem, aztán másnap reggelre mégis inkább elpityeredik, ismét, és hozva magával a befelé fordulás igényét, pihenést parancsol. Ezúttal azonban mégis meg tudott lepni a… Tovább »

Egy mozgó patrióta, akinek megvan mindene

Ma reggel, ahogy kezembe került  a Dunaújvárosi Hírlap, megjelent előttem, ahogy egy évvel ezelőtt szombat reggelenként a konyhában kávézgatva, mintegy 20 év után először végre valahol otthon érezve magam, mondhatni letelepedve, szintén kezembe vettem a helyi újságot és elolvastam… Igen, jól hallottad! Végig, az egészet – persze az apróhirdetéseknek csak egy részét, meg az uncsi… Tovább »

Vallatószék 14.

“Végtelenül magányos sport megismerkedni magaddal, ebben nincs útitársad.” Interjú Zaccos Gini Illúzióiról Néhány éve egy japán szoto zen avatási szertartáson a mester nagy bosszankodásomra “az illúziók teste” névre keresztelt. Az illúzió szót zen körökben gyakran a létforgatagra, magára a létezés illúziójára értik, ezért akkor ezt a nevet durva cinkelésnek vettem, fittyet hányva Yoka Daishi-ra, aki… Tovább »

A nehéz döntési helyzetekről

Vitás helyzetekben és tanácstalanság esetén, mindenféle válságos, külső és/vagy belső konfliktusos pillanatban…. Kivéve, amikor Suzuki Roshinak van igaza, mert akkor a “nincs mindig úgy” esete áll fenn, és ilyenkor nagy valószínűséggel valakinek igaza van. Ez viszonylag ritka.Jó reggelt, Kedvesek! *** Tetszett ez a bejegyzés? Olvasd el a következőt is! Ha szeretnéd, a Facebook-on is követheted… Tovább »

Boldogulj (nem meg!) velem a boldogság világnapján!

Megígértem a Minden napra egy beteg – no meg 100 rákos halott cikkemben, hogy mostantól jó dolgokról írok, hát lám! Adódott a téma, és én megteszem! A március 20-át egyébként az ENSZ bélyegezte meg a boldogság világnapjaként, ami igen üdvös, noha véleményem szerint azért a boldogságot minden nap ünnepelni kell. Ettől függetlenül olyan titkokat is… Tovább »

Minden napra egy beteg – no meg 100 rákos halott

Azon gondolkodtam ma, miközben éppen megpillantottam a felhívást, hogy igyak egyet vesebetegségek világnapja alkalmából – mármint egy pohár vizet -, hogy lassan már minden napra jut egy betegséges világnap. Most, amikor a Mályvák épp rúzst kennek, a Zsákosok pedig 6 napja nyitották meg a vastagbélrák megelőzésének hónapját “Legyen egy kék napod”címmel, miközben az immár 10… Tovább »

Ismét egy böjti dózis – az élet szolgálatában

>> Nagyböjti megtisztulás – honnan ered? >> Nagyböjti megtisztulás – humbug-e vagy életmentő gyógyír? >> Leghűségesebb társunk, a test >> Ne most mutasd meg, mennyit bírsz! >> Hogyan böjtöljünk? >> Manna-Manna: Böjti MAPPET show az étel-intolerancia tüneteinek gyógyításáért >> Böjt, mint terápiás módszer többszempontú bemutatása a Más Ok – Minden OK blogon   *** Tetszett… Tovább »

Egy marketinges lány esete a pszinaptikus ősbizalommal

Igen, ez a cím nem jelent semmit. Úgy ahogy van értelmetlen baromság. Vagy mégsem? Pontosan egy évvel ezelőtt egy, a felmondási idejét töltő marketingesként dologtalanul vártam jóváhagyásra az irodai székemben, hogy ne félbehagyva, hanem utódaimat, sokrétű feladataimat megöröklő munkatársaimat megfelelően kiképezve, és úgy amúgy dolgomat végezve hagyhassam el a terepet. Fogalmam sem volt, mihez fogok… Tovább »

Erős inspiráció

Én hétfő reggel a kávéból merítek inspirációt, már feltéve hogy elég erős… És ti? *** Tetszett ez a bejegyzés? Olvasd el a következőt is! Ha szeretnéd, a Facebook-on is követheted a Koffein blogot! Koffein Volna kedved velem jógázni? Próbáld ki a Plus size jóga videókurzusomat!... Tovább »

Jóság barna lötty borítással

Jajj-jajj, képzeljétek, szombaton benne lesz a képem a “népszabóban” (Dallos Csaba hívja így, akinek szép, új és hosszúcsövű a kamerája, amelyet tegnap használt először, velem, és mondtam, hogy feltétlenül megemlegetem itt, hogy én voltam neki az első, és a népszabós képen természetesen a kis megrontott Dendi is rajta van, tisztaságához méltó teljesen pucéran),  mert a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!