Koffein

Elkészült az év legborzalmasabb kampányfilmje

Olybá tűnik, hogy a Mályvavirág Alapítvány múlt szeptemberi, enyhén szólva “női-principalista” és félrevezető orvos-szakmai információkban gazdag baklövését is túlszárnyaló lejárató kampányt indított önmaga ellen a Magyar Rákellenes Liga. A fent említett HPV oltást népszerűsítő, borzasztóan ostoba film kapcsán már írtam pár gondolatot a HPV-ről és a méhnyakrákról a Minden OK blogon, és akkor még csendesen… Tovább »

Hentesek és ostobák – Nyílnak még a megcsonkolt virágok 10#

> előző rész | >> legelső rész Türelem… alázat… éljen úgy, mint azelőtt… ez csak egy kimetszés, Zita mondta, hogy egyáltalán nem olyan súlyos, hogy ne jönnél rendbe… maga egészséges, és most már mindig az is marad! Ezeket mondják, ha valaki túl van a műtéteken. Ezeket mondták nekem is: hentesek és ostobák, de volt köztük… Tovább »

Félsz a vihartól?

Képzeljétek, könyvet írtak belőlem!Bizony – az én kis életkémből, ami tulajdonképpen számomra sokszor elképesztően bonyolultnak tűnik, noha valójában bizonyára csak egy egyszerű élet, mint a többi, a mai világban afféle hétmilliárdos tömegcikk, mondhatni bagatell. Én mindenesetre nagyon szeretem, és boldog vagyok, hogy tudhatom, érezhetem, hogy mások számára is érdekes és érték! Persze, a könyv apropója… Tovább »

Egy éve ment el Soffi

Lassan egy éve, igen… augusztus 17-én lesz egy éve, hogy elment Pete Zsófia, énekesnő, a 2005-ben bemutatott Vigyázz Zsófi! című tévéjáték főszereplője, a divatszakma egy marketing szakembere, a Márpedig én ebbe nem halok bele című blog szerzője, nem utolsó sorban nő és édesanya. Őrá szeretnék emlékezni ma, és emlékeztetni minden nőt, hogy a méhnyakrák megelőzhető,… Tovább »

Recidivapara és a kásadaganat (Nyílnak-e még a megcsonkolt virágok? #5)

>> előző rész | >> legelső rész Egy gyógyult méhnyakrák érintett naplója arról, hogy hogyan szeretne felkészülni számos műtét után a gyermekvállalásra úgy, hogy az a lehető legzökkenőmentesebben menjen. *** Nehéz nap a mai, és nekem most nagyon rossz kedvem van. Először is azért, mert máris sikerült felszednem egy kilót, amivel lassan a tavaly téli… Tovább »

… de mi legyen a plusz kilókkal? (Nyílnak-e még a megcsonkolt virágok? #3)

Nem, nem arról jutott eszembe, hogy holnap, azaz május 22-én van az Európai Elhízás elleni nap meg a Kihívás Napja! Csak véletlen egybeesés, hogy éppen most teszem fel a fenti kérdést, a Nyílnak-e még a megcsonkolt virágok? naplósorozat 3. részeként. Most ugyanis, amikor gyermekvállalásról beszélek a méhnyakrák után, olybá tűnik, erre is gondolnom kell picit…… Tovább »

Nyílnak-e még a megcsonkolt virágok? #2

>> előző rész | Megérkeztem néhány napja Hollandiába, és ahogy az már az érkezésemkor lenni szokott, épp nem esett az eső. Mindig ezzel csiklandoz a holland időjárás: úgy tesz, mintha örülne nekem, aztán másnap reggelre mégis inkább elpityeredik, ismét, és hozva magával a befelé fordulás igényét, pihenést parancsol. Ezúttal azonban mégis meg tudott lepni a… Tovább »

6 nő erőt próbáló futása a mellrák gyógyításáért

cikk tartalma: >> mit jelent nekem másokért futni? | >> mi is az a mellrákfórum? | >> az alapítók üzenete számunkra “Anya, ugye nem fogsz meghalni?” Ezzel a kérdéssel indul a Mellrákfórum weboldala, amely egyszerre sokkoló és ijesztő, és egy olyan kérdést feszeget, amellyel valamennyi emlőrákos édesanya előbb vagy utóbb szembesül. De vajon kik állnak… Tovább »

Jótékony futás idén is a Vivicittán

Idén 30. alkalommal rendezték meg 3 városban is a Vivicitta városvédő futást, ahol a versenyzők félmaraton, 10km és a Midicitta nevű 7km távokra lehet nevezni – itt futok majd magam is ma 14:30-kor. A szervező A BSI 2008 óta rendszeresen áll rendezvényein szervezőként és támogatóként jótékony célok mellé, és az így támogatott jótékonysági akciók eredményeiről… Tovább »

Minden napra egy beteg – no meg 100 rákos halott

Azon gondolkodtam ma, miközben éppen megpillantottam a felhívást, hogy igyak egyet vesebetegségek világnapja alkalmából – mármint egy pohár vizet -, hogy lassan már minden napra jut egy betegséges világnap. Most, amikor a Mályvák épp rúzst kennek, a Zsákosok pedig 6 napja nyitották meg a vastagbélrák megelőzésének hónapját “Legyen egy kék napod”címmel, miközben az immár 10… Tovább »

Fontos vagyok! dokumentumfilm – Újabb találkozás

Néhány hete volt itt egy bejegyzés az “Életet ment, ha azt teszed, amit igazán szeretnél” címmel, amely a Fontos vagyok dokumentumfilmet mutatta be. És íme, elkészült a folytatás is, ezúttal Mónikával, és a második rész velem. Magáról a forgatásról, az interjúról, már megemlékeztem a Jóság barna lötty borítással című bejegyzésben. Ami viszont külön öröm számomra,… Tovább »

Pihentetem szívemet az úton

Igen, hát az úgy volt, hogy egy januári reggelen – nevezetesen 2015. január 4-én – arra ébredtem, hogy fáradt vagyok és rossz kedvem van. Mellettem a kedvesem, előző nap egy jól sikerült mensás buli, tehát elvileg mindennek a legnagyobb rendben kéne lennie, és mégis… Valahogy valami nem jó! Teltek-múltak a napok, a kedvesem hamarosan elment,… Tovább »

Második alkalommal rendez országos programsorozatot a Mályvavirág Alapítvány

“Voltaképpen minden nő mályvavirág. Kitartó, erős és szép!”  >> Kattints ide, ha szeretnél egy mályvavirág kitűzőt a Facebook profilképedre 2015 januárjában immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét, amelynek kapcsán a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért létrehozott Mályvavirág Alapítvány országszerte 33 helyszínen szervez felvilágosító rendezvényeket. A tájékoztató programok során az alapítvány… Tovább »

“Életet ment, ha azt teszed, amit igazán szeretnél!”

Hallottatok már a Fontos vagyok projektről? Ez egy dokumentumfilm Földvári Barbara kulturális antropológus, és Dallos Csaba, a Miskolci Egyetem oktatója forgatják olyan emberek sorsának változásáról, túléléséről, akiknél valaha rákbetegséget diagnosztizáltak. És én most úgy döntöttem, médiatámogatom őket soxeretettel.   Barbi eredetileg nem is a rákbetegséggel akart foglalkozni, hanem mindenféle hirtelen 180°-os sorsfordulásokkal (pl. Midlife crisis?… Tovább »

Segélykiáltás egy élhető életért

Van, hogy évekig várjuk, hogy valaki, egyik útitárs, talán éppen egészen közeli, észrevegye, felismerje vagy megértse a hibát, amit elkövetett, és ígérje: többé nem, soha többé nem teszi! Van, aki beismeri, ígér, de mégsem változik – talán nem tud változni, ő baja. S hogy mit teszünk mi? Ragaszkodunk és hallgatunk, miközben az élet elillan, a… Tovább »

Újratelepítés nőknek

Napok óta azon filózok, hogy be merjem-e vállalni ezt a cikket, rendelkezem-e hozzá kellő tapasztalattal, szakértelemmel és bátorsággal, vagy inkább hagyjam meg az orvosi portáloknak az okoskodást. Végül úgy döntöttem, nekiállok: lássuk, mit lehet kihozni belőle! Mint a cím is elárulja, ez a cikk most határozottan nőknek szól, ezért kérem, hogy a gyengébb idegzetű férfiak… Tovább »

101 mályvavirág – rövid kételkedés a múltban

“… lehet, hogy te egészségesnek gondolod magad és jól vagy, lehet, hogy úgy gondolod, te már mindent megtettél a gyógyulásodért, de ha már adott ez a lehetőség, és ott lehetsz, miért nem adsz egy esélyt annak, hogy esetleg ez segíthet neked?” “Annyira el vagy foglalva azzal, hogy az egészség színeivel fesd meg az arcodat, hogy… Tovább »

Hófehérke és a testem mostohája

Egyszer volt, hol nem volt, hetedhét országon túl, volt egyszer egy királyné. Egyszerű, kedves, szerény királyné volt ő, amúgy is királyné  lévén nem volt benne túl sok nagyravágyás. Nem is akart többet, csak egy gyermeket, mert amúgy meg megvolt mindene. Ez még úgy kell egy királyságba, nem? Csendben töltötte királynői napjait, egyedül üldögélve és varrogatva… Tovább »

Hollandiában futtatom a testem

“És akkor futni, szaladni, nevetni és táncolni kezdtem, először csak lassan, félve, és igen, fájt a zötykölődéstől a hasam, a műtéti terület, féltettem a méhemet, a beleket…mindent. Mégis tudtam, hogy ez most nagyon jó nekem. Éreztem, hogy újra egészséges vagyok, és öröm létezni, szeretni, élvezni és belakni a testemet. “   Jó-jó, tudom, a kicsit… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!