Koffein

5 hétre zen kolostorba vonulok – Koreában

Te kitöltötted az idei évre is az évrendező munkafüzetet? Én bizony igen, és ugyan mire január végén a coachommal célokat egyeztettem egész el is felejtettem, szerepelt benne egy elvonulás Koreában. Az eredetileg 3 hónaposra tervezett kolostori tartózkodásból ugyan csak 5 hét lett, de még így is arra gondoltam, hogy írok pár sort az ideútról, mielőtt… Tovább »

Gyeongchu: Egymás felé (3/3)

>> előző rész| >> Gyeongchu legelső rész | >> bevezetés A Gyeongchu epizódok egy készülő regény részletei, szép sorjában: szerelemről, zenről, spiritualitásról, a hétköznapi, spirituális érdeklődésű ember kérdéseiről, kétségeiről és csalódásairól, és a rákról. Az útról szól (legyen az kis út vagy nagy, lényegében mindegy), amelyen a megvilágosodást keresve talált csodákra, fényre és egy kicsit… Tovább »

Csendesülés

*** Tetszett ez a bejegyzés? Ide kattintva a Facebook-on is követheted a Koffein blogot!       *** Tetszett ez a bejegyzés? Olvasd el a következőt is! Ha szeretnéd, a Facebook-on is követheted a Koffein blogot! Koffein Volna kedved velem jógázni? Próbáld ki a Plus size jóga videókurzusomat!... Tovább »

Gyeongchu: Hegyi november (2/9)

>> előző rész| >> Gyeongchu legelső rész | >> bevezetés A Gyeongchu epizódok egy készülő regény részletei, szép sorjában: szerelemről, zenről, spiritualitásról, a hétköznapi, spirituális érdeklődésű ember kérdéseiről, kétségeiről és csalódásairól, és a rákról. Az útról szól (legyen az kis út vagy nagy, lényegében mindegy), amelyen a megvilágosodást keresve talált csodákra, fényre és egy kicsit… Tovább »

Gyeongchu: Szerzetesnő leszek (2/7)

>> előző rész| >> Gyeongchu legelső rész | >> bevezetés A Gyeongchu epizódok egy készülő regény részletei, szép sorjában: szerelemről, zenről, spiritualitásról, a hétköznapi, spirituális érdeklődésű ember kérdéseiről, kétségeiről és csalódásairól, és a rákról. Az útról szól (legyen az kis út vagy nagy, lényegében mindegy), amelyen a megvilágosodást keresve talált csodákra, fényre és egy kicsit halálra… Tovább »

Gyeongchu: Alapozás (2/6)

>> előző rész | >> Gyeongchu legelső rész | >> bevezetés A Gyeongchu epizódok egy készülő regény részletei, szép sorjában: szerelemről, zenről, spiritualitásról, a hétköznapi, spirituális érdeklődésű ember kérdéseiről, kétségeiről és csalódásairól, és a rákról. Az útról szól (legyen az kis út vagy nagy, lényegében mindegy), amelyen a megvilágosodást keresve talált csodákra, fényre és egy kicsit halálra… Tovább »

A mesterek mosolya

“Spirituálisnak lenni, nem azt jelenti, hogy folyamatosan dolgozunk önmagunkon és hogy meditálunk vagy jógázunk, hanem mások szolgálata, a szenvedés és a szeparáltság megszüntetése. Adni és megosztani a jutalom és dicséret elvárása nélkül.” (Hermann János: A spiritualitás egy újabb ego identitássá vált? – Szabadon Ébredők 2015.01.20.) A szentté válásnak nem útja és feltétele a meditációs gyakorlat… Tovább »

Az éberség és az itt és most

A Minden Ok szervezésében  első alkalommal elérhető Újra Nő! program létrehozásának a célja egy olyan háromnapos testi-lelki gyógyítóprogram összeállítása volt a nőgyógyászati daganatokban érintett gyógyulók és gyógyultak számára, amelynek során találkozhatnak testük és lelkük női oldalát jelentő részeivel,  elbúcsúzhatnak veszteségeiktől és  békét köthetnek új testükkel és új életükkel,  felfedezve a tapasztalataikban, a betegségüknek köszönhetően a… Tovább »

Gyeongchu 2. rész: Ki vagy te?

“Neki mondta ugyanezt a mondatot egy fiú, aki pontosan annak akarta látni, ami volt…” >> előző rész | >> Gyeongchu legelső rész | >> bevezetés A Gyeongchu epizódok egy készülő regény részletei: szerelemről, zenről, spiritualitásról, a hétköznapi, spirituális érdeklődésű ember kérdéseiről, kétségeiről és csalódásairól, és a rákról. Az útról szól, (legyen az kis út vagy, nagy, lényegében… Tovább »

Megvan mindenem

“Ne aggódj, megvan mindenem! Itt van nekem az egész világ!” (Guusta) Az a helyzet, hogy ezek a Hollandok nemigen szeretnek fűteni – hűvös ország hűvös népe jégveremben jógázik… “Kamasz az agy, lázad, ha rápirít a regula.” Valamikor 12 évvel ezelőtt jutottam el először jógaórára, még egészen fiatal egyetemistaként, és nagyon megszerettem a légzés és a… Tovább »

Gyeongchu: A zen gyakorlása (1/6)

>> előző rész | >> Gyeongchu legelső rész | >> bevezetés A Gyeongchu epizódok egy készülő regény részletei: szerelemről, zenről, spiritualitásról, a hétköznapi, spirituális érdeklődésű ember kérdéseiről, kétségeiről és csalódásairól, és a rákról. Az útról szól, (legyen az kis út vagy, nagy, lényegében mindegy), amelyen a megvilágosodást keresve talált csodákra, fényre és egy kicsit halálra is a… Tovább »

Gyeongchu: A zen gyakorlása (1.rész 3. epizód)

“Nagyon sokféle meditációs technika van, talán már te is találkoztál néhánnyal, de ezeknek többsége teljesen fölösleges hülyeség, többségüknek semmi más célja nincsen, mint az ego polírozása. Mi itt a zenben nem használunk ilyeneket, hanem egyfajta tárgy nélküli meditációt gyakorolunk.” >> előző rész | >> Gyeongchu legelső rész | >> bevezetés A Gyeongchu epizódok egy készülő regény részletei:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!