Koffein

2 üdítő légúttisztító és gyulladáscsökkentő tea

Az élet a Koffeinnel tehát nem állt meg csak ezért, mert leszoktam a kávéról – máris gondoskodtam, jó hedonista spiritualista módjára arról, hogy a korai öröm soha ne fogyjon el. Ezúttal – nem titkolom, hogy a Minden OK-n bemutatott borsmenta inspirálta – a hollandok által oly kedvelt, különleges mentatea receptjével és egy saját ízlelőbimbó-, orr-… Tovább »

Mesebeli karácsony a Got Talent legÜTŐSebb csapatának Leventéjénél

Mielőtt végképp lemaradnék a lehetőségről, hogy kisemberként csak úgy róluk írogassak, úgy döntöttem, élek a lehetőséggel, amely közös főiskolás éveink által megadatott, és készítek egy interjút az immár a Hungary’s Got Talent döntőjébe is bejutott Talamba Ütőegyüttes egyik frontemberével, Zombor Levivel. Régen volt – 17 éve már, hogy először betettem a lábamat a debreceni, akkor… Tovább »

Mit tegyek a fa alá?

Minden évben eljátszom a gondolattal, hogy ha igazán létezne a Mikulás, akkor minden bizonnyal azt kérném tőle, hogy ajándék helyett a szeretteim kívánságlistáját tartalmazó leveleit pottyantsa a cipőmbe! De sajnos a Mikulás, ha van is, a hétvégen visszaszánkázott Lappföldre, én pedig tanácstalanságomban úgy döntöttem, kívánságlista helyett megajándékozom hasonló („cukrot-diót-mogyorót”-tal megtöltött) cipőben járó olvasóimat – nem… Tovább »

A természet csakratisztító mandalái

Ha eddig azt hittük, hogy az esztétikum kritériumai ember-alkotta fogalmak és szabályok, akkor most bizony érdemes lesz kicsit fejünket biccentve elszerényedni, és elhinni, hogy bármit hozunk is létre, annak alapjai és forrása a természetben keresendők, és nem is lehet harmonikus és szép semmi, anélkül, hogy annak törvényeit követné! (Nemsminkelők és plasztikázatlanok egyetértőn velem bólogatnak –… Tovább »

Nyílnak-e még a megcsonkolt virágok? | Bevezetés

Győrffy Éva vagyok, 34 éves magyar nő. Viszonylag fiatal, ám boldog, szeretettel és épületes vitákkal teli, néhol átlagos, számomra mégis különleges párkapcsolatban, és arra gondoltam, hogy mi lenne, ha ebben a kapcsolatban gyermekvállalásra adnám a fejem? Eddig ebben nincs is semmi különös, hiszen sokan vállalnak 34 évesen gyermeket, és tök jól megy nekik – szerencsére…. Tovább »

Megvilágosodott mesehősök

Jó reggelt, kedvesek! Én tutira szeretném mindezt megtanulni! És ti?   *** Tetszett ez a bejegyzés? Olvasd el a következőt is! Ha szeretnéd, a Facebook-on is követheted a Koffein blogot! Koffein Volna kedved velem jógázni? Próbáld ki a Plus size jóga videókurzusomat!... Tovább »

Veled utazik a koffein, retron

Jó reggelt kedvesek! A kedvesem tegnap, az szülőknél töltött este bakelitdömpingjében (amelyről még képeket is készített – a két szélsőt – mert megszállottan fotóz) elszörnyülködött, hogy bizony az én életemből kimaradt a Fleetwood Mac, ami nem, egyáltalán nem egy újabb almareklám (apple), hanem egy igazi zenekar, mégpedig a ’70-es évekből! (a bejegyzés folytatódik a kép… Tovább »

Jóság barna lötty borítással

Jajj-jajj, képzeljétek, szombaton benne lesz a képem a “népszabóban” (Dallos Csaba hívja így, akinek szép, új és hosszúcsövű a kamerája, amelyet tegnap használt először, velem, és mondtam, hogy feltétlenül megemlegetem itt, hogy én voltam neki az első, és a népszabós képen természetesen a kis megrontott Dendi is rajta van, tisztaságához méltó teljesen pucéran),  mert a… Tovább »

Csodálatos Hollandia magyar zenés(z) szemmel

…avagy ahol sohasem kopik le a festék a babaházakról… Hogy miért is nem kopik le a festék a tüneményes mézecskalács-házak országában a babaházakról? Mert nemes egyszerűséggel nincsen rajtuk. A keskeny utcafrontos 2-3 emelet magas mesebeli kunyhócskák falai egymást támogatva maradnak talpon a tengertől lopott föld nyughatatlan iszapján. Ha újraforgathatnám a Süsüt, a kastély körüli város… Tovább »

Az égig érő paszuly

Ha valaki esetleg még nem ismerné a mesét, akkor mondom, hogy arról szól, hogy adott egy fiatalember, Jancsi, aki bizonyára későn érő  típus, mert még mindig az édesanyjával él, és igen nagyon szegények. Mikor már marhára nincs mit enniük, elhajtja a vásárba a család egyetlen tehenét, és jól becseréli egy szem babra, amitől a muter… Tovább »

Kora reggeli boldogságtánc

Mindenki kövesse a madarat, mert koffeintartalomtól függetlenül ma benne rejlik a legdurvább felébresztési potenciál! Ja, és nem mellesleg: MINDJÁRT PÉNTEK!!! *** Tetszett ez a bejegyzés? Olvasd el a következőt is! Ha szeretnéd, a Facebook-on is követheted a Koffein blogot! Koffein Volna kedved velem jógázni? Próbáld ki a Plus size jóga videókurzusomat!... Tovább »

“Életet ment, ha azt teszed, amit igazán szeretnél!”

Hallottatok már a Fontos vagyok projektről? Ez egy dokumentumfilm Földvári Barbara kulturális antropológus, és Dallos Csaba, a Miskolci Egyetem oktatója forgatják olyan emberek sorsának változásáról, túléléséről, akiknél valaha rákbetegséget diagnosztizáltak. És én most úgy döntöttem, médiatámogatom őket soxeretettel.   Barbi eredetileg nem is a rákbetegséggel akart foglalkozni, hanem mindenféle hirtelen 180°-os sorsfordulásokkal (pl. Midlife crisis?… Tovább »

Boromir, aki fél és nemes

Frodo… Milyen érdekes, hogy a Frodo név tartalmazza a japán “út” szócskát (do), amely minden harcművészeti út és spirituális gyakorlat nevének része! Nem, nem hiszem, hogy véletlen, és nem, nem hiszem, hogy Tolkien munkája bármilyen szinten is politikai utalásokat tartalmazna, sokkal inkább spirituális.  Amikor Frodo útra kel, épp csak felnőtté vált. Barátai és ellenségei pedig… Tovább »

Hófehérke és a testem mostohája

Egyszer volt, hol nem volt, hetedhét országon túl, volt egyszer egy királyné. Egyszerű, kedves, szerény királyné volt ő, amúgy is királyné  lévén nem volt benne túl sok nagyravágyás. Nem is akart többet, csak egy gyermeket, mert amúgy meg megvolt mindene. Ez még úgy kell egy királyságba, nem? Csendben töltötte királynői napjait, egyedül üldögélve és varrogatva… Tovább »

Személyes mandalát monogramból?

“A mandala nem sorolható be az időbe, alig lehet az időben tanulmányozni, folyton arra hajlik, hogy bevonjon minket a közepébe, és ott, a középpontban bizony megszűnik a tér és az idő. A mandalák mindenütt ott vannak. Ott vannak a virágokban, a Napban, egymás tekintetében, hiszen a szem is egy mandala, méghozzá a legszebbek egyike…” Minden… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!