Koffein

A legvicceseb gifek egy (plus size) jógavideó forgatásáról

Egy átlagos (és szerencsére napos) novemberi reggelen Ádám és Csaba – huh, a két kedvenc keresztnevem, egyenesen a Gyeongchu-ból ismert nagy szerelem után – berámolták a kamerákat, meg az állványokat, mikroportokat és a lámpát az Aveo ezúttal meglepően méretesnek bizonyult hátsó ülésére. Ezután Ádámot (aki ádámsága mellett amúgy Horváth is, és szeretjük, mert operatőr és… Tovább »

10 dolog, amitől fiatalok és egészségesek maradnak a holland nők

Immár második éve élek fél lábbal Hollandiában, de még mindig újra és újra meglepődök, amikor belibegek a heti rendes meztelenkedős kollektív izzasztásra a helyi szaunában, hogy a holland nők teste bizony nem öregszik. Vagyis öregszik, de egyáltalán nem úgy, ahogy azt én otthon megszoktam. Éppen ezért átgondoltam, és most meg is osztom, hogy vajon mit… Tovább »

Vajas fejér’ én sem járok a szomszédba!

A vaj szinte egyidős a tejfogyasztással, no meg a mindenféle marhaságok háziasításával (nem, ez most nem egy férfigyűlölő utalás! A férfiak és a nők meggyőződèsem szerint egyáltalán nem marhaságok). A Biblia szerint már Ábrahám is fogyasztotta, és egészen az újkorig a vaj jóléti szimbólum volt- erre utal a kényeztetés kifejezésére a magyar népi hagyományban fennmarat… Tovább »

Vérontás a szaunában (Nyílnak-e még a megcsonkolt virágok? #4)

A gyermekvállalásra való felkészülés első említésre méltóan embert próbáló kihívása, avagy: a Kedves hősi áldozata azért, hogy én még kétszer ingyen szaunázhassak >> előző rész | >> legelső rész Mivel meggyőződéses rajongója vagyok a hagyományos gyógymódoknak, ebből a címből végtelenül nehezemre esne másra asszociálni, mint az érvágásra, ezért most gyorsan felemlegettem, de utána máris bevallom,… Tovább »

… de mi legyen a plusz kilókkal? (Nyílnak-e még a megcsonkolt virágok? #3)

Nem, nem arról jutott eszembe, hogy holnap, azaz május 22-én van az Európai Elhízás elleni nap meg a Kihívás Napja! Csak véletlen egybeesés, hogy éppen most teszem fel a fenti kérdést, a Nyílnak-e még a megcsonkolt virágok? naplósorozat 3. részeként. Most ugyanis, amikor gyermekvállalásról beszélek a méhnyakrák után, olybá tűnik, erre is gondolnom kell picit…… Tovább »

Mivel töltik a zsírpárnát?

“Mert amit saját magadtól veszel el, azt senki és semmi nem adhatja neked vissza.“ Szimbolikusan és kevésbé szimbolikusan is a zsírpárna, a “fölösleg”, számomra mindazt a táplálékot (=energia/élelem/élmény/tudás/tapasztalat/birtokolt dolgok stb.) jelenti, amelyet magamhoz vettem vagy kaptam a múltban, de sem saját életembe, sem másokéba beépíteni nem tudtam. Nem lett belőle a munkában, tettekben elégetett energia… Tovább »

Hogyan arassunk éberségmeditációval elsöprő győzelmet a zsírpárnák felett?

“A tudatos étkezés segítségével ráébredhetünk, hogy mekkora pozitív, tápláló potenciál rejlik abban, ha ételeinket a saját belső bölcsességünkre figyelve, azt tiszteletben tartva választjuk meg és készítjük el.” “Azt hiszem, a tudatos étkezés az igaz hedonisták legegészségesebb találmánya, az életöröm és az egészségmegőrzés egyik legemberibb, legtermészetesebb eszköze.” “Éhség az, amikor enni szeretnénk, akármi legyen is az… Tovább »

Fölösleges terheink

“Életünk során sokan egyre több fölösleges súlyt cipelünk anélkül, hogy tudnánk, minek az.” “Könnyebb szeretni magam vesztesnek, mint hazugnak, de tényleg!” Nő lévén gondolom nem szokatlan, ha azt mondom, hogy időnként szeretnék némi (túl)súlytól megszabadulni. Nem mintha nem laknék szívesen a testemben – jó kis test ez, sokat kibírt és elvisz mindenhová, amíg teheti. Szeretem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!