Koffein

10 dolog, amitől fiatalok és egészségesek maradnak a holland nők

Immár második éve élek fél lábbal Hollandiában, de még mindig újra és újra meglepődök, amikor belibegek a heti rendes meztelenkedős kollektív izzasztásra a helyi szaunában, hogy a holland nők teste bizony nem öregszik. Vagyis öregszik, de egyáltalán nem úgy, ahogy azt én otthon megszoktam. Éppen ezért átgondoltam, és most meg is osztom, hogy vajon mit… Tovább »

2 üdítő légúttisztító és gyulladáscsökkentő tea

Az élet a Koffeinnel tehát nem állt meg csak ezért, mert leszoktam a kávéról – máris gondoskodtam, jó hedonista spiritualista módjára arról, hogy a korai öröm soha ne fogyjon el. Ezúttal – nem titkolom, hogy a Minden OK-n bemutatott borsmenta inspirálta – a hollandok által oly kedvelt, különleges mentatea receptjével és egy saját ízlelőbimbó-, orr-… Tovább »

Mennyire nehéz leszokni a kávéról?

Leszoktam a kávéról… ez nem jelenti azt, hogy mostantól tein lesz a blog neve (ami amúgy egy másik élénkítőszer, amely leginkább a teában érhető el)! Feltett szándékom ugyanis, hogy ennek ellenére éber maradok, és a blog nevét természetes és mélyen emberi hipokrita életérzéssel a szívemben megtartom.   Ez azért van, mert Janó szerint (aki nem… Tovább »

Vajas fejér’ én sem járok a szomszédba!

A vaj szinte egyidős a tejfogyasztással, no meg a mindenféle marhaságok háziasításával (nem, ez most nem egy férfigyűlölő utalás! A férfiak és a nők meggyőződèsem szerint egyáltalán nem marhaságok). A Biblia szerint már Ábrahám is fogyasztotta, és egészen az újkorig a vaj jóléti szimbólum volt- erre utal a kényeztetés kifejezésére a magyar népi hagyományban fennmarat… Tovább »

Gyógyító ételek – Kakukkfű

Itt a tél, és még tart a köhögési szezon, tombolnak az orrnyálkahártyák, a melléküregek és a bronchitisek, ráadásul a karácsonyi trakta is anyakunkon… sokan nem is tudjuk, hogy a konyhaszekrényben meg finom és potenciálisan gyógyító ételek egész sora lapul, mégpedig szárított kakukkfű formájában. A kakukkfű iránti szerelmem 19 évesen kezdődött, amikor G.K. barátnőm német ajkú… Tovább »

Tedd, amit akarsz!

Nem, ez a cím nem egy Végtelen történet idézet. Lehetne ugyan könyvajánló, és mint olyan – a Momo-val (szintén Michael Ende) egyetemben – igen értékes és támogató olvasmánya lenne az írásomnak, merthogy a Momo meg az időrablásról szól. (Amúgy vicces, hogy éppen egy Ende nevű fickó ír könyvet végtelen történet címen…). Ez az írás igazából… Tovább »

Ősbizalom

Szeretnék jobban megbízni az emberekben. És az életben is, meg a sorsomban és az útban, de leginkább bennetek, embertársaimban. Azt figyeltem meg, főleg Hollandiában, de volt főnököm is ilyenféle (megjegyzem: holland) hogy vannak emberek, akik nem kritizálják állandóan mások tetteit, és nem arról szól az életük, hogy azt figyelik, hogy minden rendben megy-e. Nem azzal… Tovább »

5 megdönthetetlen érv a munkahelyi kávészünet mellett

A legtöbb irodai környezetben a vezetőség nem nézi jó szemmel a kávészüneten lébecoló beosztottak látszólag informális tevékenységét. Úgy gondolják, hogy a munkaidőt a kollégáknak inkább munkával kellene tölteniük teakonyhai cseverészés helyett, nem is beszélve a mosogatásról, mint konfliktusok örök potenciális forrásáról, és a pletykálkodásról, amely az íróasztal mögül felállva óhatatlanul is azonnal belopózik a főnök… Tovább »

Mi a legmélyebb vágyad?

Sokan vágyunk sokfélére és sokszor, és még akkor is vágyunk, amikor éppen teljesült egy vágyunk – ha más nem arra, hogy a beteljesülés pillanata örökké tartson, vagy legalábbis tartós legyen, esetleg megismétlődjön… a jótól való el nem szakadás vágya, a ragaszkodás hozzá! Apró pillanatai ezek a vágyakozásnak, eltöltjük és kitöltjük velük egész életünket, s minden… Tovább »

Ilyenek voltunk – de hová tartunk?

“A malignus tumor sejteket (rosszindulatú daganat sejtjei) az ép szövet sejtjeitől megkülönböztető kóros jellemzők: autonóm növekedési forma: a szervezet és más sejtek, szövetek szükségleteihez nem alkalmazkodó, a szervezet számára funkcionálisan hasznos/szüksége működésre látszólag képtelen eltérő mikroszkópos szerkezet kóros anyagcsere: nem a szervezet szükségletei szerint szabályozódik hiányzik belőlük az önmegsemmisítő gén” (Forrás: Gyévi élettan-kórtan jegyzete, 2015.)… Tovább »

6 meglepő koffeinforrás

Ki gondolná! Lassan már a csapból is koffein folyik! (Nem, ezúttal bizony nem a blog sikeréről van szó, habár nem bánnám… 😉 ) Jó reggelt, Kedvesek! *** Tetszett ez a bejegyzés? Ide kattintva a Facebook-on is követheted a Koffein blogot!       *** Tetszett ez a bejegyzés? Olvasd el a következőt is! Ha szeretnéd,… Tovább »

Mikor is érdemes a napi betevő kávémat meginni?

A válasz egyszerű: csakis 9:00 után – tehát van még egy érvem a munkahelyi reggeli kávészünet idejének szigorú betartására! Coming out: igen, bevallom! Én is azoknak táborához tartozom, akiknek eddig minden áldott reggel az első, szinte minden érzékszervet betöltő gondolata egy illatos, forró és intenzív ízű, bögrés koffein dózis volt. Most azonban egy egész kupac… Tovább »

Csak mondom…

Nem célzásképp, csak azért, hogy a férfiak se maradjanak ki a kávé egészségügyi előnyeit taglaló sorozatból! További cikkek a kávé egészségügyi előnyei témában: >> A kávézás 18 legfontosabb egészségügyi előnye >> 5 dolog, amit biztosan nem tudtál a reggeli kávédról *** Tetszett ez a bejegyzés? Ide kattintva a Facebook-on is követheted a Koffein blogot!  … Tovább »

Vérontás a szaunában (Nyílnak-e még a megcsonkolt virágok? #4)

A gyermekvállalásra való felkészülés első említésre méltóan embert próbáló kihívása, avagy: a Kedves hősi áldozata azért, hogy én még kétszer ingyen szaunázhassak >> előző rész | >> legelső rész Mivel meggyőződéses rajongója vagyok a hagyományos gyógymódoknak, ebből a címből végtelenül nehezemre esne másra asszociálni, mint az érvágásra, ezért most gyorsan felemlegettem, de utána máris bevallom,… Tovább »

Nyílnak-e még a megcsonkolt virágok? | Bevezetés

Győrffy Éva vagyok, 34 éves magyar nő. Viszonylag fiatal, ám boldog, szeretettel és épületes vitákkal teli, néhol átlagos, számomra mégis különleges párkapcsolatban, és arra gondoltam, hogy mi lenne, ha ebben a kapcsolatban gyermekvállalásra adnám a fejem? Eddig ebben nincs is semmi különös, hiszen sokan vállalnak 34 évesen gyermeket, és tök jól megy nekik – szerencsére…. Tovább »

Amit a lámpalázról még nem mondtam el…

Az előző lámpalázas elmélkedésemet, ha jól emlékszem, azzal az ígérettel szakítottam meg, hogy bizony, még elgondolkodom a hibázástól való félelemről, meg az inkompetenciától való félelemről is – ami nem, nem azonos az impotenciával, noha végeredményét tekintve meglehetősen közel állhat hozzá -, és nem-tetszéstől, a szeretetlenségtől, a támadástól való félelemről is. Mert ugyebár a korábbi lámpalázas… Tovább »

Miért szeretjük az életmódtáborokat?

Elidegenedett társadalmunk és nagyvárosi magányunk üde színfoltját, egyszersmind testünk megkönnyebbülését jelentik a méltán népszerű wellness, jóga, diéta és egyéb élemódtáborok, és bizony, én magam sem restelkedem alkalomadtán kipróbálni egyet-egyet. Tavaly például meghívást kaptam egybe, ahová a jelentkezés feltétele 15kg súlyfelesleg volt – ami nekem tök jól megvolt, és sohasem gondoltam, hogy előnyömre válhat -, és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!